UIMLA
SGLM
/
/
Curs de alpinism. Inițiere. Bucegi

Curs de alpinism. Inițiere. Bucegi

Săptămâna trecută am finalizat un nou curs de pregătire montană în alpinism, ce a avut loc în munții Bucegi pe durata a cinci zile.

„… mi s-a părut foarte profesionist, atât conținutul, cât și organizarea. Întâlnesc foarte rar în ziua de azi, lucruri făcute temeinic și cu seriozitate (indiferent de domeniu). Felicitări și mulțumesc încă o dată pentru tot!” (Oana B.)

Cursurile noastre au o tematică diversă și consistentă, la care se adaugă numeroase zile de exerciții în teren (și efort fizic!). Ele se bucură de mare succes în rândul românilor și al străinilor care ajung în țara noastră – Sofia (Mexic), în cazul de față.

Primele zile au fost dedicate noțiunilor introductive, de la utilizarea pioletului și a colțarilor, la termeni și grade de dificultate. Apoi am trecut la manevre de coardă, tehnici de coborâre, cățărare pe gheață și montarea șuruburilor de protecție. Nu în ultimul rând, am urcat/coborât pante de zăpadă cu diferite înclinații, legați și nelegați în coardă, pentru a se înțelege diversele abordări și riscuri specifice.

Partea practică a avut loc în abruptul estic al Bucegiului. În fiecare zi a fost completată de multă teorie, programul terminându-se – nu de puține ori, târziu în noapte. Pe lângă completarea temelor practice, am abordat și discutat subiecte ce țin de alpinismul de altitudine, mai ales că noi plecăm în America de Sud în vară și studii de caz ale accidentelor montane.

Cursul nostru de alpinism este unul complex și cele cinci zile sunt un minim necesar pentru a pune bazele alpinismului, la modul serios.

Despre pregătirea montană

În cadrul Școlii Rucksack organizăm diferite cursuri de pregătire montană la care se poate înscrie orice persoană dornică să învețe ”tainele” mersului pe munte, fie că este vorba de schi, alpinism, cățărare sau carpatism.

Și pentru că avem peste un sfert de secol de experiență în instruire montană, din acest an pornim și cursuri de formare profesională a viitorilor instructori români, noi generații de profesori care vor transmite mai departe pasiunea pentru munte!

Următoarele noastre cursuri vor avea loc în luna mai:

Logo Rucksack School 2022

Distribuie articolul

În cadrul școlii noastre cu sute de elevi anual, utilizăm, testăm și recomandăm o mulțime de echipamente de munte .

Suntem deschiși să colaborăm cu furnizorii și producătorii de echipamente montane care doresc să-și testeze produsele pe piața românească.

Articole similare

Curs de formare profesională instructor sportiv cu specializarea cățărare pe stâncă și escaladă sportivă. EXAMEN INTRARE 18/19 mai 2024. Brașov

Partener al Festivalului Banff România

Festivalul de film montan de la Banff (Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura,

Începe cursul de alpinism. Bucegi

Cursurile noastre de alpinism, pe care le organizăm de 25 de ani, sunt considerate unele din cele mai complete și complexe cursuri de acest gen

La final de curs schi de tură. Șureanu

Un minunat curs de schi de tură în munții Șureanu

Managementul riscurilor pe munte

Ne face o  mare plăcere să anunțăm că Marian Anghel a finalizat recent unul din cele mai bune cursuri de ”Outdoor Risk Management” din lume, organizat de