/
Despre noi

Despre noi

Avem peste un sfert de secol de experiență și tradiție, cu primele cursuri de instruire organizate de către Marian Anghel în munții Măcinului, în octombrie 1998.

Instruirea în cățărare și alpinism a fost o activitate pe care Marian Anghel a pornit-o ca instructor voluntar, inițial în cadrul secțiunii Galați a Clubului Alpin Român – CAR (1998 – 2000), mai târziu în cadrul Clubului Alpin Galați (2000 – 2005) și ulterior, în cadrul Rucksack Mountain Guides.

Pe fondul dezagregării sistemului comunist de organizare al alpinismului românesc după 1989, a relației dintre federația de alpinism și cluburile membre tot mai puține, activitatea de instruire s-a redus la minim în anii 90, fiind inexistentă mai ales în zone fără nici o tradiție, așa cum a fost zona munților Măcin.

În munții Măcin, membrii Clubului Armata Brașov au făcut explorări în anii 70, sub conducerea lui Emilian Cristea, pentru a identifica eventuali pereți de cățărare pe granitul specific zonei. Dar acest lucru nu a determinat nici o mișcare locală de cățărare.

La începutul lui ianuarie 1998, Marian Anghel înființează o secțiune locală a Clubului Alpin Român și în același ani, în cadrul acesteia, organizează primul curs de inițiere pe noile trasee de cățărare pe care tot el le-a deschis în Măcin.

Până în iarna 2000/2001 sunt organizate doar cursuri de inițiere în cățărare iar din martie 2001 se adaugă primele cursuri de pregătire în alpinism, în munții Bucegi.

Din toamna lui 2006 încep să se organizeze și cursurile de carpatism, în Bucegi și Piatra Craiului, iar din 2011, pe fondul dezvoltării schiului de tură, și cursuri dedicate acestei activități. 

De-a lungul anilor, cursurile de pregătire au fost organizate în diferite structuri pentru ca din 2024, pe baza experienței acumulate în ani, să fie organizate în actuala școală de sine stătătoare.

Școala Rucksack este o structură dedicată exclusiv pregătirii pentru munte și outdoor a amatorilor și totodată, formării și calificării celor care doresc să profeseze în acest domeniu.

Cursurile au loc în limba română și engleză.

Echipa administrativă și instructorii

Director școală & lector de specialitate
Marian ANGHEL
Lector de specialitate - cățărare
Dan COLNICEANU
Lector de specialitate - cățărare/alpinism
Leslie FUCSKO
Lector anatomie sportivă/nutriție
Dorin BĂLĂNESCU
Cristian-Cosma
Lector economie plan de afaceri în sport
Cristian COSMA
Lector de specialitate - caiac
Cristi BOCZAR
Barbara-Bettencourt
Lector medicină montană
Barbara BETTENCOURT
Administrativ - secretariat școală
Alexandra TELCEAN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse rutrum, metus vitae rutrum viverra, metus neque rutrum orci, et consectetur sapien ipsum egestas metus. Nunc nunc ligula, volutpat at diam sed, dapibus bibendum ligula. Proin in ultricies tellus. Mauris eget luctus leo. Aliquam a auctor tortor, placerat aliquet purus. Proin blandit et ex nec tincidunt. Etiam placerat diam id enim dapibus, vitae ultrices erat lacinia.

Nulla at bibendum risus, eget semper ligula. Sed a turpis quis augue congue vehicula a sit amet dolor. Aliquam vitae massa eget mauris vestibulum tincidunt non ac mauris. Cras facilisis quis tortor non varius. Aenean quis turpis eu ipsum iaculis lacinia. Mauris fringilla leo nulla, non vehicula mi vulputate sit amet. Morbi nisi arcu, mattis ut velit non, cursus eleifend lacus. Proin dui metus, vestibulum sed lacinia a, fringilla ut quam. Duis auctor dolor ante, ut cursus urna ultrices quis.

Parteneri

În cadrul școlii noastre cu sute de elevi anual, utilizăm, testăm și recomandăm o mulțime de echipamente de munte .

Suntem deschiși să colaborăm cu furnizorii și producătorii de echipamente montane care doresc să-și testeze produsele pe piața românească.