UIMLA
SGLM
/
/
Final de curs

Final de curs

În perioada 23-26 mai 2024 a avut loc în Piatra Craiului un nou curs de carpatism pentru pasionații români.

Vremea a fost surprinzător de bună, cu excepția câtorva stropi de ploaie care au adus aminte tuturor că lucrurile pot deveni mai complicate, oricând.

Am început cu exerciții statice, la micul perete de antrenament din zona cheilor Râșnoavei, apoi cele învățate au fost puse în practică, exersate și repetate în abruptul vestic al Craiului.

Cursul de pregătire în carpatism se adresează persoanelor care vor să meargă pe munte în siguranţă, în afara potecilor amenajate pentru drumeție, dar fără mari aspiraţii pentru căţărare pe stâncă.

”Carpatismul” sau ”scrambling” în limba engleză, este acel amestec frumos între drumeție dificilă și cățărare ușoară care se practică foarte mult în Bucegi și Piatra Craiului, pe văi și brâne de abrupt.

În sezonul de vară, lunile iunie/iulie/august, nu vom organiza nici un curs de pregătire, următorul curs – de inițiere în cățărare pe stâncă, având loc în luna septembrie.

Detalii despre cursurile noastre de pregătire montană găsiți pe website.

 

Distribuie articolul

În cadrul școlii noastre cu sute de elevi anual, utilizăm, testăm și recomandăm o mulțime de echipamente de munte .

Suntem deschiși să colaborăm cu furnizorii și producătorii de echipamente montane care doresc să-și testeze produsele pe piața românească.

Articole similare

Bucegi. schi alpinism. banner
Un nou curs internațional de pregătire în domeniul outdoor, pe care-l aducem în România, împreună cu partenerii noștri din Statele Unite

Dependența de munte

Despre pasiunea de munte și când aceasta se transformă într-o formă de dependență

Curs carpatism. 23/26 mai 2024

Curs de pregătire în carpatism pentru amatori, ce va avea loc Zărnești, la poalele Pietrei Craiului

Curs de alpinism. Inițiere. Bucegi

Am încheiat un nou curs de pregătire în alpinism (5 zile) desfășurat în munții Bucegi, valea Prahovei.

Înscriere curs instructor cățărare

Curs de formare profesională instructor sportiv cu specializarea cățărare pe stâncă și escaladă sportivă. EXAMEN INTRARE 18/19 mai 2024. Brașov

Partener al Festivalului Banff România

Festivalul de film montan de la Banff (Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura,