/
Parteneri Școala Rucksack

Parteneri Școala Rucksack

Union of International Mountain Leader Associations este organismul de conducere a liderilor montani internaționali din întreaga lume, reprezentând profesia la nivelul forumurilor internaționale, stabilind standarde de calificare și recunoaștere transfrontalieră.

Fondată la începutul anilor 80 de către germanul Peter Aschauer, firma ABS – ”Avalanche Balloon Secutem” (Secutem – termen artificial de la securitate și sistem) este cea care a inventat sistemul de salvare din avalanșă printr-o creștere rapidă a volumului.

În România este prezentă din 2010 prin intermediul Rucksack Shop.

Viristar este o companie cu baza în Seattle (SUA), ce oferă servicii de instruire în managementul riscului în activitățile outdoor.

Cursurile oferite sunt destinate profesioniștilor în domeniul montan, ghizi și lideri, precum și celor care conduc sau administrează activități pentru copii sau adulți.

Din 2004, firma americană Global Rescue a stabilit standardele internaționale de servicii esențiale pentru evacuare și salvarea de vieți pe munte și în zone izolate, oriunde pe glob.

Toți cei care participă la expedițiile organizate de Rucksack Mountain Guides pot beneficia de această asigurare.

Societatea Ghizilor si Liderilor Montani (SGLM) este singura asociație profesională a ghizilor și liderilor montani din România recunoscută pe plan internațional, gestionând profesia de ”lider montan internațional” (International Mountain Leader – IML).

A fost fondată de către Marian Anghel, primul președinte al Societății (2013 – 2020), cel care a coordonat întregul proces de recunoaștere și afiliere internațională și a participat la crearea standardului profesional românesc.